**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Monday, November 1, 2010

Amaran: Untuk Kaum Perempuan

dan........untuk kaum lelaki yang bergelar suami, ayah, abang, adik lelaki atau yang sewaktu dengannya selagi mempunyai kaitan dengan kaum perempuan la.. Just nak share benda ni...mybe sebelum ni ada kengkawan yang da baca atau terima amaran ni. Walau bagaimanapun, FA nak juga share... sekadar mengingatkan k..:)



Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu dan mengisi minyak keta. 

Credit To Uncle Google Untuk Pic ni... Tangan Lelaki la... Wahahha..


Kisah ini betul2 terjadi kat Penang.
Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh?? Jangan perkara yang sama berulang kawan-kawan....



Baca ni ok:

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu ...lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?

Sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis... perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia.. (FA dok fikir napa la tak lock terus keta dia kan... tak la lepas lari orang tu...)


Lagi cerita:
Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!

Kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..

Satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang. Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.


Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.


p/s:
 FA cuba mengingat semula perkara yang FA buat sebaik sahaja turun dari keta untuk mengisi minyak.... Setakat ni memang kunci keta sebelum buat apa-apa..... 
Guys..Be very careful ok... Anything can happen tau zaman sekarang ni...

4 comments:

ceritasekupang said...

isi minyak pagi2 selamat skit..

Fantastic Ajane said...

betul tu... malangnya, tak semua orang berkesempatan mengisi minyak awal2 pagi.. maklum la.. pagi2 da budget bangun n bertolak dr rumah ngam-ngam sampai ofis ja kan..Wahahhahaha....

Steffy said...

adoi. apa mau jadi. hmm. nasib la saya mmg jenis yg lock kereta everytime di gas station :)

Fantastic Ajane said...

@steffy: ya ba mandak... sama la kita.. tekejut masa baca ni...