**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Monday, September 6, 2010

Was Shocked And Still Is...

First of all... wanna say:


myspace layouts


I went blogwalking early in the morning today... since it's holiday so, just stay at home.. it's still too soon to adapt to the fact that it's holiday and im not supposed to wake up very2 early... erkk ya ka?? But yahh... i did wake up early like always and here i find myself blogging like no other days like this day....

Nasib baik x jadi mcm ni... fuhhh...

Tengah2 happy dpt comment & berbalas cerita dgn my other blogger frens in here... tiba2 disajikan pula dengan beberapa provocative facts yang to me berbaur agenda yang sangat x sihat dan boleh meruntuhkan perpaduan negara...
pasal satu advertisement raya tv3. Menjelang Hari Raya ni kan supposed to bergembira dan amat ia dinanti2kan oleh semua rakyat Malaysia yang beragama Islam, dan kami2 yg berstatus non ni pun tumpang gembira sekali... ni ikhlas dr hati ni... sya siap bagi2 kad raya lg though zaman skrg people lebih suka gunakan media maya untuk bagi kad... still cant get over the joy feeling of giving out cards to my fellow frens... best bah kan..

Drp blogwalking yg sya buat ramai juga bloggers yang postkan pasal benda ni...(click sini n pilih mana2 yg disukai k..)...i wont be commenting so much on the comments made by some Malaysians in there, but just hopping that one can stop and freeze awhile and think in a positive way of manner... just my thought, this advertisement is mainly for Raya purpose, trying to incorporate the elements that Malaysia has.... multiraces..different religions & cultures (concerning the flying beca, the lotus flowers, the ladoo offerings.. correct me if im wrong.. ), sky rise buildings, the ever beautiful Penang Bridge etc... again just my thought. When I watched this, the only thing came across in my mind is how rich and unique Malaysia is... y? sbb semua kaum (bukan bangsa aa..sbb perkataan bangsa adalah merujuk kepada penyatuan semua kaum di Malaysia ni..) merasakan kenikmatan merayakan semua perayaan bersama2 dgn sahabat atau relatives masing2...(in this case, Hari Raya..), termsuk la sya sbb i've got a lot of muslims frens all over the world I must say.. even ada ramai relatives Muslim... and sya x pernah x menghormati amalan mereka... So sangat2 berharap supaya semua rakyat Malaysia bersatu padu... dan x membenarkan anasir2 jahat menguasai dan sterusnya menjatuhkan Martabat malaysia sebagai negara yang bersatu padu..... come on guys.. people are watching over us... sya sangat risau jika kita dijajah sekali lagi.... fikirkan generasi kita akan datang.. kesian kan dorang jika terpaksa hidup dalam kesengsaraan disebabkan oleh tindakan kita moyang2 ni.... sorry jika menyinggung perasaan sapa2 k... xda niat...





myspace backgrounds images







p/s: Lebih syahdu bila dgr background song advertisement raya tu.. teringat memori tgal 2 thn di tabung haji Penang dgn kwn2..malangny da ditarik balik iklan tu... anyway, dlm situasi sebenar x timbul isu meng'kristian'kan yg lain2 dgn perkara2 spt yg digembar gemburkan... my case.sya x diajar sedemikian... malah diajar  menghormati orang lain..that's the bottom line... sedihny kalu putus kawan & saudara pasal perkara2 cam ni.. haizzzz.... (mengeluh panjang...)

3 comments:

Zoi said...

Peace juga.Hehe..di ofis, sa selalu kena suruh try2 tudung2 terbaru. Dan sy pun suka try2 saja mo tengok how do i look in tudung. Tak pernah anggap itu sebagai cara kawan2 islam untk cuba mengISLAMkan sya pula. Biasa ja. Sebab sama juga la dengan Ajane. Tidak pernah kena ajar utk tidak menghormati agama lain.

Susahnya, bukan semua orang berfahaman macam kita kan..

Fantastic Ajane said...

hihi sama la 2.. ikut kwn2 p bli tudung d aked lagi.. my dream kan.. one day all malaysians faham & menghormati org lain jg .. mesti peace always kan... hihi...

p/s: mcm perdana menteri pula... huhuhu...

Azura Ani Salaim said...

holla, oh ya, pasal iklantu ba,sa masih blur oooo, apa yang salah,sampai kecoh2 ni? ko ada linknya ka? sa bingung ooo semua blogger post pasal ni iklan raya...