**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Friday, October 8, 2010

Lawatan Tahun 6

hi everyone... sihat semua? Lama juga FA x update blog ni. Busy betul bah.. hihihi.. hopefully makin kurus bila bnyk kerja ni.*crossed fingers

Ni mo cerita ttg lawatan tahun 6 my school yang dijalankan hari Khamis lalu (7.10.10)... Mereka da exhausted selepas berhempas pulas menjawab dlm exam UPSR baru2 ni, so i think this was coming right on time.. release tension.. Apa lagi, guru2 tahun 6 pun tumpang la sekali...wahahahah...

Lawat 3 tempat only but for me sangat berbaloi. First destination, Meteorologi Center di PJ. My first time here. Sapa2 yang minat belajar ttg kajicuaca, kejadian hujan & kejadian tsunami dtg la tempat ni... dengan syarat pakai formal and of course la confirmkan dulu timing mo dtg.. jangan pakai serbu je...Cikgu2 out there boleh la consider tpt ni sbb destinasi lawatan. Anyway, best pegawai tu terang.. agaknya kalau belum jadi cikgu, FA mungkin consider apply kerja sana..wahahahha...
Bahagian KajiCuaca
Bahagian tsunami
Concentratenya students ku semua... hihii.. formal gitu..

Destinasi kedua...tadaa... cuba teka..semua orang cakap tempat ni memang heaven utk org membeli belah. Sapa2 yg ada rancangan mo kahwin 2 haaa.. tmpt ni sesuai tuk korang... barangan kahwin murah2. Lagi stu bagi yg da ada rumah dan bercadang tuk menghias... tmpt ni memang sesuai.. FA sempat beli set comforter dgn harga RM35.00.... believe it or not? believe it.... apa lagi kwn FA beli penuh tempat simpan brg kat bus tu... tikar buluh RM 28.00?? Haaa... kalau pandai tawar memang dapat punya... hihihi... Ni mo reveal nama tempat ni.. N-I-L-A-I.... nama tempat tu Nilai.. my first time juga dtg sini.. sebelum ni kwn mmg slalu bwa g tpt ni but slalu ada halangan... so this was like my one of a lifetime chance..wahahhaha... (x sempat lg nak upload pics kat sini.. soon k guys..:))

Last destination kitorang adalah kilang chocolate...which to me offers varies knowledge of the origin of chocolate. Teringat buah koko di kebun my dad... buang mcm tu je... Dalam hati, balik sabah nanti mo buat chocolate out from this koko plant la... x membazir kan..hihihi... By the way, nama kilang tu adalah Beryl's.. pernah dengar ka? To be frank.. sebelum lawat tempat ni FA memang x pernah perasan jenama ni but bila tengok and rasa chocolatenya..wow.. beli banyak gitu. Plus harga kt kilang is much cheaper compared to harga di luar.. ada masa korang dtg lawat la.. normally x blh masuk but sbb rombongan sekolah so kira beruntung juga la.. wahahha..
Kilang Beryl's di Sri Kembangan
On da way to the conference room where we had the opportunity to learn bout da chocolate.. Unfortunately, x blh amik gambar masa tour seluluh kilang pastu..:(


Ya..ya..it's me in purple... getting bigger.. malu..malu.. wahahahah..
Bertolak balik ke sekolah dekat2 jam 5. Murid2 kepenatan... begitu juga cikgu2nya...wahahha.. but anyways, samgat berbaloi...:)
Kepenatan tahap gaban... siannn...
End of story guys... bye...

6 comments:

jp said...

cantik nya! banyak gadis.

Tomato Gurl's Life said...

best jugak jadik cikgu ye...boleh tumpang pergi jalan2 rombongan sekoleh...hehe..paling best pergi kilang choc..luv choc ;)

p/s: hi dear FA..thanks for visit my blog...hope we can be a good friend as a blogger ;)

sitinorafatien said...

wah...bestnye gi kilang chocholate...
bt surat ke nk masuk sane kalu gi rombongan?

Anne said...

hi.. mengajar di KL ka?

Fantastic Ajane said...

jp: amboi gadis ye..wahhaha

Tomato Gurl's: mmg best..free pulak 2..choco fan jg ke? wahaha sama la kite.. happy dpt kawan baru ari ni... yeah...:) keep in touch

Sitinorafatien: best siti..yup kena bg buat surat dlmny ada suggestion time nk dtg n brp pax rombongan..

anne: sy mengajar d shah alam..:)

gurucyber said...

hu hu teringat zaman persekolahan ... rombongan ngan cikgu-cikgi tersayang ...