**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Sunday, October 10, 2010

Tarikh 10.10.10

Wow sekali seumur hidup je boleh hidup under tarikh hari ni kan..wahahha... myb beberapa dekad  akan datang ada la juga tapi da pencen dari dunia ni kot..wahahha. 101010 memang tarikh yang sangat cantik. Kalau la FA belum kahwin mungkin amik tarikh ni juga kot...ahakss... sian..

Oleh kerana FA cukup suka tarikh ni maka hari ni terasa mau buat entri Hari Ini Dalam Sejarah la... ala-ala rancangan RTM dulu-dulu gitu...hehheh...

Pada tarikh ini:

1740 
Hari kedua pembantaian orang Tionghoa di Batavia. 10 000 orang tewas.
* Batavia hari ini dikenali sebagai Jakarta. Klik di sini untuk lebih lanjut.


1780 
Taufan dahsyat menewaskan 27 500 mangsa di kawasan Carribean
* Klik di sini untuk selanjutnya.

A map showing most of the Lesser Antillies in red. Puerto Rico and Dominican Republic is also red.

1964 
Olimpik musim panas 1964 dibuka di Tokyo, Jepun

1970 
Fiji meraih kemerdekaannya
*Sila klik di sini untuk selanjutnya.
Prince Charles inspects the Guard

1979 
Permainan Pac-Man diperkenalkan di Jepun oleh Namco
*Sila klik di sini untuk selanjutnya.
Pac-man Logo

1986 
Gempa bumi berkekuatan 7.5 skala Richter menggegarkan San Salvador, El Salvador. Menewaskan sekitar 1 500 orang.
*Sila klik di sini untuk selanjutnya.
The soldiers wear masks and carry guns; collapsed and crumbling buildings  are seen behind them.

2010
Perkahwinan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dengan Dr Harlina Mohd Yunos 
(erkk...yang ni pun masuk sejarah jugak ker...wahahahah  xpe la da namanya wedding of the year, boleh juga kan..)
sheikh muszaffar

Ok la my frens.. that's it..semoga happy semuanya k..:)

12 comments:

sitinorafatien said...

ow..mcm2....erm..birthdy kwn sy pun rini..bley kira skali a...

Affan Ruslan said...

Owh, pacman pun? hehe

Fantastic Ajane said...

siti norafatien: heheh blh jg masuk 2...:)

affan: ye..Fa pun bru tau... hehhehe

http://blok-batu.blogspot.com/ said...

hehe...yelaa..mmg canteek no nie...

Sumandak Kinabalu said...

Cantik kan tu nombor...
Nasib belum cukup budget mau kahwin, kalau tidak memang saya pilih ni tarikh...hehehe

Maey said...

tarikh ni jg la tragedi kemalangan ngeri euwwww....

Fantastic Ajane said...

blok-batu: hehheh cantik kan...

sumandak kinabalu: 2 la ba 2.. sa teawal kawin bah..wahhahah . xpa ada lg 111111

Maey: ya la.. 2 yg x best.. mau happy2 jd tragedy pla kan...:(

ErikaToh said...

Wow, fakta-fakta yang menarik sekali!^^ Thanks for the follow, darling~ Keep up the good work! ;)

Fantastic Ajane said...

ErikaToh: heheh tq dear... u 2..keep up k..:)

Kuman Chaos said...

good info.. aku tak tau pun eheh
kuman..."raba-raba" entry

HITSUKE said...

ini baru fakta..haha visit my blog back ok..??

Fantastic Ajane said...

kuman: hehhe b4 FA pun x tau..tp cari ..huuhhuuh..

HITSUKE: heheheh.. visited u n folo k..:) nice one..:)