**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Wednesday, May 4, 2011

Colour Theme Untuk Rumah Baru Fantastic Ajane?

Amboi tajuk....
Rumah baru merujuk kepada rumah sebenar ok, bukan blog.heheheh...
Sebenarnya plan asal x mau reveal di sini sebelum siap sepenuhnya.
Kononnya hebat la da siap baru tempek gambar.
Cuma hari tu tercakap dekat Wanzi dan Teratakindah.
Mode sekarang tengah pening memikirkan tema warna untuk rumah baru.
Hubby dan FA ni suka alam semulajadi..plants and animals memang kitorang punya favourite. 
Ari tu bincang mau cat brown dan yang sewaktu dengannya.
Tapi x nampak tua atau lusuh ka?
What do you think guys?
Should i go for different colour theme?
Suka hijau tapi tak kan la hijau pula rumah FA tu nanti.
Hmmmm... ni tengah berfikir ni...

FA jenis orang yang suka say NO kalau upah orang tolong buatkan.
Bukan apa, FA suka DIY... puas hati dan paling penting hati kembang bila kena puji..wahahahhaha...[Niat da ke lain]
Dulu masa kawin pun FA DIY almost all kecuali wedding gown la. Paling suka my DIY car decoration...

Sekarang mau setttle down so rumah pun kalau boleh FA mau DIY juga.
Percaya x FA even suggested sama hubby mau psang tiles sendiri... kerja gila? Mungkin...
FA tengah berkira2 mau design corak untuk wall.. guna stensil ja.
Yang penting x mau yang begini..

Atau yang ini...

Kalau boleh mau something like this...

Simple kan....

Sekarang ni FA da kawan dengan website2 interior designs da....

Color Wheel - Warna Cat


p/s:
FA mau cari idea lagi ni... hehh bye..

14 comments:

NARDtheNERD said...

design third tu cantik sis..
:)


nak i review blog u?.
meh baca kat new entry camane.
hehe.

amir aizat said...

lawa la yg 3rd tu,betul2!

echaRierie said...

waa..rmh baru..hehe..
sis sa pun suka hijau..bajet ctau..
haha..
btw, no 3 tue cantik..
;D

sweetandspicy said...

Wah, semua org vote 3. sa pun! sbb cantik~! hehe. But if can change the brown color darker- look more modern ni. (cewah..)

Otakku Otaku said...

brown mcm gelap jak. kaler yg light lg cantek. dpt bonus energy hepi.

Shida Radzuan said...

bia simple baru sdap mate mmndg FA..kang byk2 corak serabut lak..kan^^

caliph shuriken said...

rsa light brown ok.. tapi kna pandai pilih brown number brapa sbb ada byk number brown ^^

p/s: try view web nippon paint utk dpt idea deco & pilih kaler...

latest en3: fast five

mabk.abubakar said...

hermmm.. susah gak kan nak buat pilihan.. anyway.. make your own choice..

.:|kamaryeah|:. said...

brown pon nice~
macam rumah sblm nie~
mummy mar buat brown jugak tp light brown with 1 feature wall yg dark colour~

nc said...

FA..kasi share2 dlu gmbr2 wedding ba.. :)

missSenget said...

best nye ada bakat.. sume bole DIY...

Ellen said...

sa suka hijau juga tapi janganlah hijau terang sangat..dan banyak kan tone hijau...mix2 tu Tone..mesti cantik sis....apa lagi kalo di selit2 kan warna putih..nah cantik kan..hehe

beaty said...

warna hijau bagus owh...sa suka...tapi sa prefer purpple sebab warna kegemaran sa ni ..heheh

Just said...

mmg siok klu design sendiri.. lg puas hati kan...