**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Saturday, May 14, 2011

Kisah Asid Lagi: Kali Ini Dibenarkan

Haaa.. post pertama selepas kembali.
So macamana..terkejut dengan tajuk entri FA?
You should be.. sebab FA bila baca ni pun terkejut juga.
Si pelaku menyatakan bahawa bukan sebab balas dendam bila dia meminta untuk menggunakan asid sebagai hukuman kepada seorang lelaki.
But FA rasa memang pasal balas dendam la... sudah terang lagi bersuluh...
Atau sekadar mengikut law Iran yang pada dasarnya menyokong revolusi 
"...an eye for an eye, a tooth for a tooth.."?
Itu masing2 punya pendapat la kan...

Painful evidence: Ameneh Bahrami's clothing and shoes destroyed by acid are kept by her family in their Tehran apartment
Gambar pakaian dan ksut Ameneh yang disimbah asid
Kisah si gadis bernama Ameneh Bahramiy berlaku pada tahun 2004.

Lelaki bernama Majid Mohavedi merayu supaya gadis malang ni mengahwininya namun ditolak.
Twisted: Majid Movahedi had stalked her and threw the acid in her face when she refused to marry him
Majid Mohavedi
Kerana x puas hati Majid telah menyimbah Ameneh dengan asid semasa berada di sebuah perhentian bas.
Rupa-rupanya Majid telah memerhatikan gerak-geri dan rutin harian Ameneh beberapa bulan sebelum kejadian.

Revenge: Ameneh Bahrami was left with horrific scars after Majid Movahedi threw sulphuric acid in her eyes after he had begged her in vain to marry him
Ameneh memegang gambar beliau sebelum disimbah asid
Pada asalnya makamah setuju memberikan sejumlah  £19 000 wang kepada Amaneh dan Majid dipenjarakan. Namun Ameneh x mau menerima wang tersebut. Sebaliknya Ameneh menginginkan supaya penyerangnya menerima nasib yang sama seperti dirinya. Makamah kemudiannya setuju dengan usul hukuman menyuntik mata Majid dengan 20 titis asid setiap satu mata.

Walau bagaimanapun, hukuman itu telah ditunda hari ini.

p/s:
Apakah kesudahan perkara ini?
Ameneh tetap dengan pendiriannya walaupun telah menerima ugutan bunuh dari orang yang x dikenali.
Guys..what do you think?


7 comments:

uLan said...

rosak akal fikiran betuL.... entah macamana lah corak pemikiran orang yang macam nie.. sedih uLAn

Otakku Otaku said...

kenapa dorg pakai asid? knapa tak pakai alkali? hehe. bahaya jln skrg. ht2 bha jugak ko fa.

SRenungan said...

Jahat btul orng zaman skrng ini..
Kena lebih berhati-hati

delour said...

Pada pendapat saya baik dibalas baik.Jahat dibalas jahat...

puanbee said...

adoi lah , terlepas lah penjenayah tu sakit woo kena asid dikulit pastu tetiba jd cacat...dan org yg buat tu kena penjara je..mcm tk padan huhu masuk penjara bukannya sakit

lieya_idlia2307 said...

pergghhh dasyat arr FA...kalo dua2 nak buat yang sama bila la masalah tu akan berakhir...

Ellen said...

aik..sanggup juga tu pompuan nda mo lelaki tu kena hukum..macam cinta keras betul..hehe