**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Friday, March 4, 2011

Gempa Bumi Di Hatiku

Tajuk tiada kaitan dengan gempa bumi yang berlaku di New Zealand baru2 ni ok.
Sudah berusaha mencari perkataan terbaik untuk menggambarkan perasaan dan hatiku sejak semalam, namun sia2. So, rasa2 yang paling dekat adalah gempa bumi.. taip terusss....

Perasan x semalam langsung tiada entry? Bukan sengaja tapi planning FA seemed not on the palm of my hands semalam. FA habiskan the whole night crying. Sudahnya pagi ni mc...Psstt..jangan bagi tau orang lain tau.

Untuk yang disayangi airmataku tumpah semalam...
Ish... rasa mau nangis lagi ni. Apa pasat ini amoi nangis2 aaa? Manyak perobelem meh?

Hmm...sudah berzaman sejak kali terakhir nangis mcm budak. Semalam aku benar2 x tahan....
Jiwa kacau? Bukan..jiwa jiwaa... Sayu hatiku melihat yang tersayang terkulai layu x bermaya. Memang kejam tul orang yang langgar tu... Semalaman dia merengek kesakitan. Semalaman juga aku monitor perkembangannya. Sempat flashback moment bila first time jumpa dia. Perasaan sayang memang sudah terbit di hati. Biar la orang mau cakap apa. X sesuai, gelap cma nampak gigi..aku tetap x peduli. Hatiku tetap sayang. Awal pagi tadi bawa p klinik, rupanya motor yang langgar. Imbas balik senario di kawasan rumah memang x mustahil. Asalkan transport saja memang mcm pelesit laju tul bawanya. Macam mau kejar nyawa dia yang melayang-lyang pula. Signboard 30km/j x siapa peduli. x kira la motor ka atau keta sama ja[pengecualian untuk aku yang sentiasa berhemah ni...toing!!]

Doktor cakap tulang patah dekat dgn tengkuk. Tulang apa kat situ FA pun sudah lupa.Bengkak jadinya. Kepala senget sebelah.Doktor cakap lagi selalunya kes macam ni jarang blh hidup lama. Air mataku mengalir lagi...tiada istilah malu masa tu.Korang kalau tengok pun mesti nangis macam FA jugak. Bila teringat dia selalu main2 dgn FA selepas balik keja..hatiku jadi sedih sangat2. My lovely kitten cepat2 la sembuh. Nanti boleh teman main2 lagi macam selalu....

Tidak sampai hati mau ambil gambar. Tapi sebiji macam ni masa baru jumpa.


p/s: Sekarang Niau tengah tidur selepas FA bagi minum susu botol dan makan ubat bengkak. Harap Niau cepat sembuh.

8 comments:

Sumandak Kinabalu said...

Adeehh, kesian si miau. Harap cepat sembuh kio...tu lah bah orang sekarang, bawa motor/kereta/luri ikut suka hati. Yang penting dorang jalan, kiri kanan tidak peduli sudah...
Sabar saja lah kio...

Fantastic Ajane said...

@Sumandak Kinabalu:Itu la ba tu SK.. x tahan tingu miau sa lemah n merengek2 ni... neways, tq aa...:)

BorneoHeadhunters said...

Sedih pla cerita kau ni...teringat saya punya anak duku yg sya jumpa...tjumpa mc blum pndai buka mata..sya ksian trus bwa balik rmah kc beli susu tepung tuk anak anjing...nasih dia mau menyusu juga...bah harap cpat sembuh tu miaw kau

alexa yussida said...

shiannyee niau..ee kejam betol org yg langgar tuh..haihh,cepat2 smbuh ye niau supaya FA tak sdey2 lagi:)

orkid'scyL said...

SUSPEN.
wah ajane ko pun sayang kucing juga kan.. tp btul oh kesian c niau. bgtau pekembangan c niau ah nnti.

Fantastic Ajane said...

@BorneoHeadhunters: Adidi... siannya tu anak duku kan... sapa la yang punya karaja tu... harap ok dia smpi basar..jgn lupa update kio..:) Makasih wish 4 my Niau..:)

Fantastic Ajane said...

@alexa yussida: Hi dear pa kabar ni? lama x sembang kn..:)Ha ah la sis.. mmg geram sama org yg langgar tu...skg Niau da blh mkn sikit..x sbr dia ok... sunyi rumah FA jadiny...

Fantastic Ajane said...

@orkid'scyL: Hehe.. x perasan pun blh buat suspen entry sa ni.. Tulis ja ikut suka ati ari tu... maklum hati masih 'gempa bumi'..:) Neway TQ wish 4 Niau.. sa akan update prkmbgnny later.. so far so gud la dia tu... blh mkn tp tpksa kana bg susu botol blik..sian.. Ko pun syg kucing jg ka ni sis?