**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Monday, March 14, 2011

Memalukan Malaysia

Entri ni biar FA tulis 100% dalam Bahasa Melayu. X mau orang luar baca.. memang memalukan. FA sangat terkejut bila tengok benda ni dalam surat khabar. Dalam hati  apa la teruk benar surat khabar ni, tragedi tsunami pun boleh buat lawak, nanti apa kata orang.  Hish.. rosak nama Malaysia yang selama ni dikenali sebab budi bahasa dan sangat sensitif terhadap kesusahan orang lain. Paling x puas hati bila perkara ni menjadi tajuk artikel di CNNiReport. Nah... kan betul. CNN tu.... seluruh dunia baca.... Layan la..FA merungut pasal benda ni la...

Karikatur yang disiarkan dalam Berita Harian
Tajuk artikel dalam laman web CNN:

  Malaysian newspaper pokes fun at recent tsunami disasters


Sangatlah memalukan.... Walaupun BH dah meminta maaf tapi kesan perkara ini akan tetap berlarutan.. Orang kata terlajak perahu boleh diundur, terlajak...ha sambung.....

7 comments:

Sumandak Kinabalu said...

Tu lah kan, lain kali kalau mau buat lawak tengok juga orang kiri kanan. Jangan main tulis saja ikut suka hati...Orang tengah dalam kesusahan, kena jadi bahan lawak pula.

Keluar CNN tu faham-fahamlah, memang nama Malaysia tercalar sudah...walaupun BH ada minta maaf tapi sudah tersebar satu dunia. hmmm...macam-macam ja sekarang

Fantastic Ajane said...

@SumandakKinabalu: ya ba.. ada ka patut.. betul2 x pro..

beaty said...

adeh sandi ni crew BH...walau suda maaf pun sa x suka ngan kebodohon BH bh..x fkir sblm buat

Fantastic Ajane said...

@beaty: talampau excited kali durang tu.. harap x x berlaku lagi.. coment as a pembaca setia BH..:)

TiKa LEh said...

btol2..msti ada eksan kt negara kt ni..org luar memg pndi amek kesempatan..diorg nak sensitif lah BH ni...huuh

perondajaketbiru74 said...

pecat jer editor BH tu.....

ummiross said...

tak sensitif betulkan dia orang ni..boleh buat lawak pulak disaster camtu