**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Sunday, April 10, 2011

Lama suda tida tulis macam ni...

[Perhatian: Bahasa penulisan 100% slang sabah]

Hi..pa kabar kamu semua? Happy ka? Sa happy pun tida. sedih pun tida. Urang cakap di tanga2.. Dua hari berlalu macm tida beguna hidup sa rasa. Keluar pun tida. Hujung minggu lagi tu.. Punya la ba boring hidup macam ni.

Bisuk karaja suda. Satu apa pun sa belum kasi sedia lagi... ni la ba kalau boring tambah malas. bagus la 2x5... langsung tida produktif. macam la tu GB bisuk mo kasi bagi sa ABM kan. Mimpi la....

Sa rindu sama keluarga sa di kampung baini. Baru ja call durang tadi.. keluar juga la air mata duyung sa... Kalau suda rindu tu tiada la malu2 lagi. Terus jadi macam budak kicil. Langadon oku no dikoyu ooo...


[Mood blur2 sa ni time ni.]

p/s:
Sapa x faham angkat tangan...


27 comments:

echaRierie said...

sa phmm..!! hehe~
Alala..ciannya jan nangis r..nt nda cumil..
hehe =D

Wanzi said...

suka citer ni... boleh buat novel nanti

echaRierie said...

tgk tuto cni..hehe..
http://nieysasyahirah.blogspot.com/2011/03/tutorial-letak-status-twitter-di-header.html

beaty said...

doi gia biasa la bh kalu s perantauan kan..misti rindu2 ni kan

Fantastic Ajane said...

@echa: hehheh... makasih k..:) nda nagis suda ni..

Fantastic Ajane said...

@wanzi: wah novel lagi...:) sesaja tulis wanzi.. meluahkan apa yg terbuku di hati..:)

Fantastic Ajane said...

@echa: ok nti sa check k.. tq..:)

Fantastic Ajane said...

@beaty: ya ba beaty.. ada masa2 x blh tahan ni... rasa mcm mau terbang balik sabah ja...

thomas said...

Kalau kamu cakap bahasa sabah di kelantan,pasti dia org ingat kamu dari Indon,He!he!

Fantastic Ajane said...

@thomas: haha.. memang pun... hubby dr kelantan kn so rasa so funny... but hubby now can speak sabahan language oredi la...

Mohd Ridhuan said...

tak faham ba....
faham sikit2 la...
kene baljar slow2 ni...
nnti nk keje kat sabah...
senang sikit ba...
heheheheh

Fantastic Ajane said...

@Mohd Ridhwan: o ya? bila tu.. penggunaan bah tu da betul da..:) hehhehe..

Mohd Ridhuan said...

hehehhhe...
posting xtau bila ag...
myb bulan 9...
kot2 ada rezeki dapat sabah...
nak prepare la gak...
nnti buat r tutorial loghat sabah...
hehehhehe

Fantastic Ajane said...

@Mohd Ridhuan: ooo bakal guru? hehheh.. blh nti la FA buat k..:) tp kalau da ada sana senang faham la..:)

Mohd Ridhuan said...

bukan guru la....
penolong pegawai farmasi je...
yang keje bg ubat tu...
hehhehehhe

.:|kamaryeah|:. said...

waaH~
faham sikit2 bahasanya~
kira blh la nk faham kisahnya FA~
btw sabar ya~

Cik Su Life Cycle said...

cik su cam paham tapi tak paham

Wen said...

hahha FA sabar ja ko sana... hek hek hek best jadi cigu ba.. kta berbakti pada negara ar... hehe

Sabahan Bloggers Club said...

Hahahahaha.... butul ka kau urang Sabah ni? Macam ilang sudah slang Sabah ko owh? Hahahaha... Gurau jak aaaa.... jangan ko nangis sana.

Ellen said...

karati oku...hehehee...itu ja sa pandai..cian bah ko sis....sabar ya,...

beaty said...

ko cikgu ka pula FA??

Fantastic Ajane said...

@mohd ridhuan: ooo ic...hehh sory silap pula..:)

Fantastic Ajane said...

@cik su: heheh ya ka cik su...:) x biasa cakap the language jadi mcm blur kan..:)

Fantastic Ajane said...

@wen: haha ya ba wen..btul tu.. sebab mo berbakti pada anak bangsa ba kan..:)

Fantastic Ajane said...

@Sabahan Bloggers Club: wahahahha..ko ni aaa... btul la bah urg sabah ni...:)

Fantastic Ajane said...

@Ellen: tq sis.. ba buli juga bhs ko tu sis..:)

Fantastic Ajane said...

@beaty; heheh..ya sa cikgu la ni..ko nda tau pla..:)