**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Tuesday, April 12, 2011

Cuba Teka: Apa Yang Unik Dengan Ayat Ini?

Tadaa... 
Hah..sila perhatikan betul2 apa yang unik dengan ayat di bwah:

The quick brown fox jumps over a lazy dog.

Jawapan di sini....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
******
***
*
Ayat ini mengandungi kesemua huruf dalam ABC regardless berapa kali ulang penggunaan hurufnya.
X percaya? Cuba tengok betul2...
Haha...

24 comments:

sufian said...

ye eh... haha.... baru perasan ada gak ayat can ni

Fantastic Ajane said...

@sufian: heheheh..:) tricky kan..:)

Sabahan Bloggers Club said...

Hahahahaha.... Ingatkan apa tadi.
Ni kalau jawab betul patut ada hadiahlah, baru siok sikit.

Hafizuddin Jasmi said...

hahaha..baru tau.slame ni tgk download font kat tenet pelik gak mcm takde ayat lain je nk letak..

hqfizulhqkim said...

betul3 :)

Fantastic Ajane said...

@Sabahan Bloggers Club: hahah.. terlampau excited mo post tadi x tepikir pula mo bagi2 hadiah ni.. heheh

Fantastic Ajane said...

@Hafizuddin Jasmi: hehehe.. tu la pasal kan.. rupanya sbb semua huruf ada dlm tu...

Fantastic Ajane said...

@hqfizulhqkim: hehehehe... FA pun baru tau juga... hehhe

PReDicToR said...

oh...baru perasan...

nyway mari join segmen terjah mereka di blogku

Nini Hartini said...

hehe...unik. semua huruf ada. cuma huruf 'o' sahaja yg berulang.

Fantastic Ajane said...

@predictor: hehehe..sama la..k nti FA terjah k..:)

Fantastic Ajane said...

@nini Hartini: hehhe..ha ah n huruf a juga..:)

Cik Ezy said...

haha,,
sgtla unik..

Nini Hartini said...

'a' juga eh? x perasan pulak. huhu

PReDicToR said...

klo nak join folo je...nt sy pilih scara rawak...kesemua blog akan ku review...tunggu giliran pd episod2 akan dtg.

uLan said...

haha masa kecik kecik dulu selalu nak hafal ayat nie..

Fantastic Ajane said...

@cik ezy: hehe unik kan..:)

Fantastic Ajane said...

@Nini hartini: heheh.. betul..:) sapa la yg cipta ayat ni.. bijak juga la..

Fantastic Ajane said...

@cik predictor: oo ok..senang ja..:)

Fantastic Ajane said...

@ulan: hah.. izzit.. cikgu suruh hafal ka?

Michelle Sung said...

uiyooooh~~~! betul o...hahaha...trus cam buduh2 ni sa eja ABC all the way haha adoiii...

suduthati said...

nice, sista...
happy blogging,salam ziarah from Jiran..peace..

Fantastic Ajane said...

@MichelleSung: hahaha... sa siap cross out lagi alphabets dia oo..

Fantastic Ajane said...

@suduthati: tq.. tq ziarah..:)