**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Tuesday, April 19, 2011

Pemandu Bas Ekspress Parah Rempuh Treler Besi Buruk

Lagi kemalangan yang disebabkan oleh bas ekspress. Da lama juga rasanya xda berita ni kan.
But ya la..malang x berbau.
Hari ni berlaku lagi.
Kali ni melibatkan treler besi buruk pula.
Terbayang besi buruk yang keras semacam dan berkarat dirempuh..huh...impak maksima tu.

Baca selanjutnya di sini k...

IPOH 19 April – Seorang pemandu bas ekspres parah manakala empat penumpang cedera selepas kenderaan itu merempuh belakang sebuah treler sarat dengan muatan besi buruk di Kilometer 266, Lebuh Raya Utara-Selatan dekat Jelapang di sini malam tadi.


Dalam kejadian kira-kira pukul 11.10 malam, Juwanto Jairot, 42, parah akibat tersepit di tempat duduknya manakala empat penumpang lain cedera selepas terhantuk di kepala berikutan kemalangan itu.

Ketua Trafik daerah, Deputi Supritendan Mohd. Rodzi Rajab berkata, sewaktu kejadian, bas itu dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang membawa seramai 15 penumpang, kebanyakannya pelajar institusi pengajian tinggi. – Utusan

p/s:
Kadang2 kita sangat la berhati2 tapi pengguna jalanraya lain ada yang buat x tau ja..
[Sigh]

16 comments:

cik muny said...

adesshh..depa ingat jln rya tmpt drift kot @__@

HAZWAN17 said...

sentiasalah berhati-hati dijalan raya..ingatlah orang yang tersayang..
pesanan untuk semua

Fantastic Ajane said...

@cik muny: ntah la cik muny... ni x tu lagi sapa salah susah tul kn..

Fantastic Ajane said...

@hazwan17: betul2 peringatan untuk semua kan...

ieda said...

aduhh besi buruk .. huhuhuh kasihan .. mcm mana agaknya mereka skrg .
memang selalu kena hati2 skrg nie ..

nik rosmawati said...

baca berita pun dah rasa ngeri.mcm mana la kat tempat kemalangan tu kan.seram jea

Jeely jelly said...

malam ? driver ngntuk kot.. saye penah balik dr kl ke jb.. driver ngntuk..smpai saye pergi duduk beborak ngn pakcik driver tu bagi dye x mengtuk.. dah bas melayang2.. sape x takot.. ish !

misSbLurRy said...

lagi-lagi yang bawak moto....
bawak penuh hemah dah..
tp tetap jd mangsa keadaan

Aida Omar said...

dalam surat kabar kalau sehari tak ada berita kemalangan tak sah..

besi buruk dengar je dah takut..

fendy said...

macam-macam sekarang dah berlaku.
beringat2 ketika dijalan raya.

ewanrani said...

salam kenal dari ewanrani...nice blog...heh..slalula2 singgah ewanrani ntn ewanrani singgah blk...

nasri said...

oke la lagi kmalangan tu.. sbelum nie lg gler smpai berpuluh2 yg mati dlm bas.. skg da tkut nak naik bas..rse cam xslamat jer.. baik naik flight.. huhu~

Arms said...

Thankfully tiada yang maut kan... nasib baik. Polis suda kesan ka punca kemalangan tu?

Ellen said...

takut oh bila baca kisah ni kan Sis, kalo kita berhati hati tapi orang lain yang lalai..itu pun masalah juga tu

deeya said...

malang memang ta berbau .. jadi , kat mane pun kita , kita kena ingat mati . kan ?? :)

shark said...

ngan besi buruk lak kali ni
harap2 pasni xdek dngar dah cter cmni