**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Friday, April 1, 2011

It's April and I'm OK with It

Huh.. don't know what happened. Spent my whole day feeling uncomfortable. Feeling so dizzy even right now when i'm typing words. Salah makan kah? Or eating too much kah? Not sure..  The weather wasn't really sporting today. One time it's raining, the other time it's hot like hell. Timbul ruam di sekeliling leherku... coz im sweating like so heavily i had to bring tissue box everywhere. Angkat la tissue box tu macam angkat my precious thing. Bertambah stuff yang mau dibawa ke hulu ke hilir. Berat you know....

And to add some spices pula,
FA bawa budak kelas buat tour sekeliling sekolah. Topic: Plants Reproduce. Sebab da janji so FA kena la tunaikan. Apa lagi kesukaan betul la anak2 muridku. Yang sedikit x syok ni FA, teacher diaorang. Mau pitam pun ada. Salah FA juga la sebab agih2kan check point mengikut kumpulan. 6 kumpulan lagi ... Kan bagus kalau FA buat macam typical tour di mana FA jadi guidenya. In tidak.. terlebih sudah. Sudahnya FA yang terkejar2 ke sana sini memantau segala aktiviti. Bukan apa budak2 ni kadang2 x boleh dibiarkan buat kerja sendiri. Ada yang melencong buat benda2 lain.... p kantin sendiri pun ada tu..huh...

Habis aktiviti balik kelas semula. FA amik pula masa guru Maths sebab cikgunya ada perlawanan bola sepak. So, semuanya 3 masa straight. Terasa sangat letih tapi best bila dengar dan tengok semangat budak2 menceritakan pengalaman aktiviti hari ini. Berbaloi-baloi kan.....

Funny real story for the day: 
Murid 1: Teacher, bagaimana cara manusia membiak? [My set induction for the day]
Teacher: Ah.. bagus Ali kerana bertanya. Teacher suka sangat. Kelas, cuba jawab soalan Ali ni. Bagaimana cara manusia membiak?
Murid 2: Melalui kaki teacher (dengan muka selamba badak)
Semua murid: Yooo... mengada Khairul....
* Akukah yang tersalah ajar? Sebenarnya rasa mau tergelak time tu juga tapi instead i chose not to.. maka bermula la lagi peneranganku...

I tried not to differentiate them with the first class. I pity them for not be able to read properly but you know guys, they never failed to finish my homework tau. Sayanggggg mereka.....

4 comments:

Ellen said...

dui bah kesian teacher FA ni...dah penat kena kerja murid2 dia..hehe

Black_roses92 said...

bagus la ckgu ni.. hehe.. xpe2. biarpun ank murid bukan bdak pndai, tp klw attitude dia baik, insyaAllah, dgn berkat daripada guru2, dorg ley berjaya dlm hidup. ;)

Firdaus Kasim said...

akak x tersalah mengajar, cuma salah langkah je.. hehe

Nur Kasih The Movie : Sila klik untuk preview ringkas

echaRierie said...

alala sis..
lucu pula student sis tu taw..
haha..
=D