**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Friday, April 29, 2011

Bayi Berusia 18 Bulan Tandatangan Kontrak Dengan Kelab Bola Sepak

I think semua setuju bila FA katakan dia terlalu muda untuk menandatangani kontrak bola sepak kan?
18 bulan ok bukan 18 tahun....
Tapi ya it happened....
Semuanya bermula dengan saluran sosial Youtube.
X pasti samada peminat2 bola da tahu benda ni tapi jom la kita layan kenapa budak tu sangat bertuah....

Hebat kan....
Lagi gambar si comel ni...

Funny bila membayangkan dia menandatangan kontrak 10 tahun tu...
Seal the deal: WItha bit of help from his dad, Baerke signs his contract

New recruit: 18-month-old Baerke van der Meii signed up for VVV Venlo Football Club

His contract with the club, part of a 10 year contract, has sparked lots of interest

Sumber gambar: The Daily Mail
p/s:
Tuah ayam nampak di taji, tuah manusia? Siapa yang tahu...

16 comments:

Teratakindah said...

WOW HEBAT DAN CUTE!! RASE MCM NAK COLEK JE..WAHAHA

deeya said...

macam ta percaye aje .. funny la budak nie . comel jerp ! =)

diana said...

betul2 hebat..
semoga dia panjang umur..
:p

.:|kamaryeah|:. said...

da la hebat~
comel pulak tuh~
aduhh~
geram rasa nak cubit2 pipi dia tue~

Izzuddin Fauzi said...

Whoa!! Real berbakat :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

Mohd Ridhuan said...

memang hebat budak kecik ni...
kecik2 dah ade nilai...
uhuhhhu

anda ditag untuk contest ini...

http://senyumsokmo1990.blogspot.com/2011/04/contest-semua-tentang-4.html

Ellen said...

bestnya kan sis..kecil2 lagi ada kontrak sudah..hehe

Aeekawa said...

wow... menarik...hebat brol bdak ni.. :D

Wen said...

xpayah skol dia o kan hahahha kisi2 sudah sara pamily huhuhuuhu

r-5 said...

wah hebat!!!!!!!!!!!!

Lagenda said...

gila hebat budak ni..anak2 mak semua melopong mulut tgk baby ni buat kick

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

comellll . .

nida-razak said...

wah..kecik2 lg da pandai men bola..no wonder siap dpt kontrak..huhu..tp kecik2 lg da sign kontrak..pelik plak..hehe

Ahmad Zaki said...

@Wen kisi2...? ke "Kici2" (kecil-kecil) :-)

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Sama ada budak tu ada DNA pemain bola sepak ataupun kenan bola sepak (semasa mengandung, mak dia suka tengok bola).

Budak2 walaupun sekecil macam ni akan meminati perkara2 dan aksi yang selalu dipertontonkan padanya dan cuba pula meniru perkara yang jadi perhatiannya...

Ini namanya bakat anugerah Allah S.W.T, namun bila dia dah remaja atau dewasa nanti tak semestinya dia minat dgn bola sepak...

Wen said...

@Ahmad Zaki.. yess sama je tu... ikt slanga area sabahan la hehe