**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Monday, April 18, 2011

Kontroversi Handbag Victoria Beckham

Hah.. ni la contoh handbagnya tu...

Cruel? The handbag may have been made from crocodiles that were skinned alive

Dikatakan handbag ini menggunakan kulit haiwan tulin dimana buaya2 itu mengalami proses penuaian kulit yang sangat x beretika. Kesian buaya2 tu... 
Bila tengok prosesnya dimana akar tunjang dipotong sebelum kulit dilapah
, FA sedih jadi la... 
Terbayang buaya2 tu mati perlahan2 dalam kesakitan yang amat sangat.
Haiwan2 pun ada hak untuk hidup dengan aman sama seperti manusia ba kan...

Posh: Mrs Beckham's PR agents said that the animals used to make the bag were ethically sourced

Victoria adalah peminat handbag Hermes Birkin kulit buaya. 
Dia mempunyai sehingga 100 handbag Hermes ni.


p/s:

20 comments:

StellaClaire-Richard said...

adui...tdk berhati perut

uLan said...

tak patut laaaaaa.. manusia nie nak bergaya tetapi haiwan jadi mangsa... huh.. tak boleh diterima langsung

maria_m0hamadiah said...

ce pakai kulit die plak! asal la nak kena pakai kulit tulin. bukan cantik makcik tengok die pakai!

Fantastic Ajane said...

@stella: itu la ba tu.. mmg x patut ooo

Fantastic Ajane said...

@ulan: sampai hati kan ulan... sedih tul bila tengok manusia yang x berhati perut ni..

Fantastic Ajane said...

@maria_M0hamadiah: betul tu.. kalu mau sangat pakai.. biar la gun prints haiwan saja..x perlu la pakai ori kn..

maria_m0hamadiah said...

yup. pakai ori pon bukan orang tahu sekarang. yang printed pon lagi cantek kekadang. cube la berperikemanusiaan.

ieda said...

huhuhu x dpt bayangkan ..
kita org islam memang haram guna beg tangan yg ada kulit2 haiwan ini ..
sib baikk huhuh .. akak x pernah berminat :)

echaRierie said...

aduii..ada perut tp teda hati ni urg..
haha~

Just said...

kesian c croco!!

Mohd Ridhuan said...

ksian kat buaya2...
lah skrg makin pupus buaya ni...
hehehhhe

Mas J. said...

so sad.... nasib baik aku bukan peminat beg kulit.. n bkn peminat Victoria pun... hehe

tehr said...

orang banyak duit selalunya banyak barang mahal yang banyak menyusahkan makhluk lain

Fantastic Ajane said...

@maria: setuju.. :) ntah kepusan apa yg dorg dapat dgn membunuh haiwan tu...

Fantastic Ajane said...

@ieda: ye la sis... kwn FA dulu ada juga yg pakai tp skg da x lagi da..

Fantastic Ajane said...

@echarierie: ha ah ba echa.. betul tu... sabar ja la..

Fantastic Ajane said...

@just: his sis..itu la ba tu terbyg pula sengsara durang..sian..

Fantastic Ajane said...

@Mohd Ridhuan: kalau mcm tu lagaknya mohd ridhuan.. mungkin x mustahil blh pupus kan..kdg2 manusia ni rakus n tamak..ishh..

Fantastic Ajane said...

@MAs.J: sama la kita.. x terbayang kan..skg ni FA pun suda x lalu makan makanan berasaskan meat...duii

Fantastic Ajane said...

@tehr: setuju100% tehr... makin rakis dan hilang nilai2 manusia kan..ish...