**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Friday, April 15, 2011

Undang-undang Yang Pelik

Setakat ni Malaysia belum melaksanakan undang2 yang pelik2 kan... 
Check out the following. memang gila oo:

1. 
Carolina utara: 
Adalah melanggar undang2 jika anjing dan kucing bergaduh.
Juga melanggar undang-undang jika arnab berlari-lari di jalan raya.

FA says... 
Wah macam la boleh control haiwan2 tu semua. 
Takkan la diorang mau saman tu anjing, kucing dan arnab.

2. 
Virginia: 
Ayam mesti siap bertelur sebelum jam 8.00AM dan mesti mula bertelur selepas jam 4.00 PM.

FA says... 
Memang pelik. Kesian ayam kena paksa bertelur.


3.
Missouri:
Lelaki mesti mempunyai permit untuk bercukur.

FA says...
Terbayang lelaki2 di Missouri beratur mengambil lesen mencukur misai.

4.
Utah:
Burung berhak melalui highway sama seperti kenderaan yang lain.

FA says..
Keistimewaan pada burung. Siapa agaknya yang akan disaman jika burung melanggar lalu lintas.

5.
Kentucky:
Undang-undang ada menetapkan bahawa seseorang individu mesti mandi sekali setahun.

FA says... 
Adei.. biar betul ni. Bau x?


p/s: 
There are so many strange things around us guys... 

22 comments:

Liyana Zahim said...

nk google nombor tepon policy maker mengong itu.. nak tumbok muke die lju2..

uLan said...

huhu people nowadays... macam macam lah....

Angel said...

Uish! Yang benar ni! Lucu. Sa rasa kalo regarding haiwan2 tu, owner tu haiwan kali yang kena saman. Sa mo buat peraturan baru juga la. Sesiapa yang salah eja nama sa mesti bagi sa duit. lol. Suda di kuatkuasakan oleg aunty sa tu sbb selalu orang panggil dia salah nama wlupun saudara mara. Dan kalo dia mabuk, dia betul2 minta duit. lol

krole said...

ahaks...ada juga undang2 cam ni ya FA ngeee~~lawak pon ada~ngeee

tehr said...

dunia yang semakin gila
harap2 kegilaan tu dak merebak ke negara kita ni

StellaClaire-Richard said...

nice info..nvr heard this before. Thnks for visiting my blog.

echaRierie said...

undang2 yg sandi 2 sis..apa lg yg no 5 tu..
wakaka~

Peja said...

hahahaha, macam2 perkara pelik dalam dunia :D

Dah follow u..

cik hani said...

hihikk...
lucu punye undang2..

fiezah91 said...

wakakaka..mmg pelik..mcm2 je.. haih

Ellen said...

Dui na..macam2 ja manusia skg kan sis...buat undang2 yang pelik2 plak..mana lah orang mo ikut tapi kali terpaksa juga ni kalo kena hukum..hahhaa

Fantastic Ajane said...

@Liyana zahim: wahahhaha.. smpai mcm tusekali geramny liyana aa...:)

Fantastic Ajane said...

@Ulan: ya ba sis.. pelik2 kan..:)

Fantastic Ajane said...

@Angel:wahahhah funny aunty ko o kan..:) tp ni mmg betul baini..ada satu lagi.. singapura x blh kunyah chewing gum...:)

Fantastic Ajane said...

@krole: hehhe ya ba.. tersengih2 sa masa baca ni... hehhehe

Fantastic Ajane said...

@tehr: betul tehr.. macam2.. rasanya pemimpin kitamasih lagi waras..so kita bertuah juga la undang2 x pelik kan... hehheh

Fantastic Ajane said...

@ StellaClaire-Richard: hehhe tq 2 u to k..:)

Fantastic Ajane said...

@echa: mati2 s pikir cuma jokes ba tu rupanya mmg btl..hahahha

Fantastic Ajane said...

@peja: ha ah la.. setuju sangat.TQ folo k..:)

Fantastic Ajane said...

@cik hani: hahaha... masih ras pelik sampai sekarang.. mcm x masuk akal pun ada..:)

Fantastic Ajane said...

@fiezah91: betul2... dunia ni mmg bnyk ragam kan fiezah..hahah

Fantastic Ajane said...

@elllen: ya ba sis.. x da piliha juga durang tu..kalau x mau ikut buang negeri kali kan... hhah