**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Sunday, April 3, 2011

5 blog Paling Kerap Dilawati Anjuran DenaiHati.com

Haloo... it's lunch time but i am not really hungry yet. My hubby pun tengah terconggak depan lappy sejak dari pagi tadi. Doing something about programming untuk HP? I don't know. Yang FA tahu kerja sebagai system engineer ni memang la memenatkan. Sian my hubby.

Alright la, intro entri ni xda kaitan dengan tujuan sebenar FA post entri kali ni k. Bila tengok tajuk memang gempak. Actually memang gempak pun kan. Masa tengah berjogging2 ke blog kawan2, FA came across blog DenaiHati.com. Siapa x kenal denaihati kan.... Ingat lagi setahun yang lalu beliau pernah menganjurkan dua contest yang berjalan secara serentak, top referer dan pengomen terbanyak. Hadiah masing2 adalah laptop Acer Aspire One plus hadiah2 lain yang x kurang menariknya. Rasa jeles ja bila Jericho (stewardjohn.com) mentioned abang denaihati ni sanggup singgah ke Sabah untuk menghantar sendiri hadiah kemenangan top comentator tu.. Tahniah la Jerry sebab menang Acer Aspire one

Panjang gila melalut ni..Ok blog manakah yang FA selalu terjah bila online? Bnayak tapi top 5 adalah:

1. http://www.mummynemo.com/ milik sis Ellen

Ellen
Terdapat banyak info yang sis Ellen sediakan untuk bacaan pelawat. FA pula selalu melawat untuk mengetahui isu2 terkini yang berlaku di Sabah. Maklum tinggal di perantauan ni banyak perkara yang tertinggal. So, kira blog ini adalah penyelamat.

2. http://redmummy.com/ milik RM Si Pencinta Merah
RedMummy
Aik ne ja header RM? Nooo... mau tengok the rest lawat blog popular ni k.
Sukaaaa blog ni, satu sebab sama2 perempuan. Dua, beliau popular dan sangat la berjaya dalam dunia blogging ni, so banyak tips2 berguna yang FA boleh cedok melalui entri beliau. Oh rupanya bermula dengan blogspot ye RM kita yang cantik  ni. Heheheh.... Tq RM kerana blog RM la yang membuatkan FA juga sentiasa ada hati untik blogging. 

3. http://kamaryeahtajuddin.blogspot.com milik kamaryeah @ Mar
lonesome writer
Blogging in English. She has this kind of writing skill that really captures my interest. Best woo cara dia tulis BI tu. Mar ni sangat peramah & caring too. FA pernah buat entri pasal mar semasa join bloglist dulu. Mar ni pun antara kawan blogger yang sangat rajindatng blog FA. Thanks my friend...

4. http://syahadasubri.blogspot.com/ milik Cha

L.o.v.e.B.u.g.::

Cha i tried to CnP your header but failed miserably. Sorry k.. had to consider the above as my lucky charm la. Well, i love visiting her blog simply because she's friendly. She has a thing on photography and love to see the end result from her. Sapa2 yang minat photography sila la lawat beliau k. 

And last but not least....
[frasa skema dan favourie FA sejak sekolah rendah lagi..panjang umur frasa ni..]

5. http://annieming.blogspot.com/ milik the ever beautiful AnnieMing

Erkk..what happened? Guys this is seriously not Annie's header ok. My bad. Tried many time to CnP but again failed. Annie jan marah ok..
Another Sabahan blog yang FA selalu lawat. her pink blog memang mendamaikan hati  ooo wa cakap lu
[buang tebiat cakap Hokkien rojak..erk, cakap?]
Visited her blog mainly because she has her own unique way of writing and of course in English but campur2 juga la dengan Bahasa Melayu Sabah here and there. She had just finished completing her 30 Day Blog Challange. Nice 1 month entry there Annie...

p/s: 
If i would have given a chance to put up top 10 most visited blogs, I would have listed beaty, misssenget, mish lolipurp, and wanzi as well. Sadly it's only 5 so no hard feelings ok..I know you guys are always supporting me.  

13 comments:

beaty said...

wah ada lagi ni bersambung kan..entah sapa lagi 3 tu kan..

Ellen said...

Wah..Thanks sis..sebab jadikan blog mummynemo.com milik Ellen blog yang sis sering singgah...Ellen pun selalu singgah sini...hehee...harap persahabatan ini akan berterusan dan berharap agar dapat jumpa sis suatu hari nanti...hehee...

Fantastic Ajane said...

@beaty: wahaha.. ya ba.. x sempat siapkn my hubby bwa p makan da.. skg mo sambung tp mata pula x sporting..sok sambung la..hehhe

Fantastic Ajane said...

@sisEllen: welcome sis... tetap singgah ba..:) blog kita satu batch tp punya la ketinggalan FA punya blog ni banding sis punya kan... hehhee..FA pun wish one day blh jumpa sis..:)

mAsHiMaRo said...

hehehe..agak2 mm masuk list tak??
kompom tak..hahaha:)

CETUSAN SEIKHLAS RASA said...

Anjane : Sejak menyepi seketika daripada dunia blog ni nampakanya banyak yang terlepas tapi.... apapun thanks sb berkunjung ke blog akak....

iza said...

hi fa,t kasih sudi singgah blog saya.nice meeting you.interesting blog....i follow u k...

nelly said...

lagi2 ?
=)

Fantastic Ajane said...

@mashimaro: haha.. funny.. tunggu review akan dtg pula ye..:) tp mmg slalu juga singgah blog mm kn..:)

Fantastic Ajane said...

@CETUSAN SEIKHLAS RASA: HI SIS.. BA PALAN2 BA.. LIFE MUST GO ON.KEEP STRONG K..:0

Fantastic Ajane said...

@IZA: HI IZA..SALAM KENAL K..:) WILL FOLO U SOON..:)

Fantastic Ajane said...

@nelly: heheh da update n finished da..:) nelly nti k..:) bukan x singgah lngsung maa... hehhehe

AnnieMing said...

Hi FA! Thanks for listing my pink blog in your top 5 most visited blogs ;-) Hehe.. This made my day!

Pasal itu header, biar tu. Tekeluar FB page sa pula haha.. I'll keep on visiting your blog. Tapi sa mimang pun selalu drop by, kalau sa inda bagi comment, sa kasi leave message di Shoutbox ko. ;-)