**Kepada Followers harap anda boleh meninggalkan link ke blog anda k**
**Ada yang follow tapi FA x dpt terjah balik sebab xda link la...sedihnya..**
****************************************************************
 Orang Sedang Godek2 Blog FA

Followers

Thursday, April 28, 2011

Pengorbanan Seorang Datuk Berusia 82 Tahun

Sedih dan pilu ja bila baca berita ni.
Nampak datuk ni sangat sayangkan cucunya.
Bukan senang mau amik lesen motor tu.
Lagi bila da tua umur 82 tahun macam datuk ni.

Tapi semangat yang kental dan x mengenal putus asa membolehkan datuk ni akhirnya memiliki lesen motor.
Malu ja bila FA sendiri pun xda lesen motorsikal.
Bawa motor apatah lagi...

Jom layan ni k..
TUMPAT: Demi kasih sayangnya kepada cucu, seorang warga emas sanggup bersusah payah berpanas mengambil ujian Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk mendapatkan lesen menunggang motosikal.

Abdullah Che Ibrahi, 82, berkata sungguhpun agak perit bagi orang berusia lanjut sepertinya, atas rasa tanggungjawab menghantar cucunya ke sekolah menggunakan motosikal, beliau sanggup menjalani ujian itu.


Abdullah berkata, beliau mengambil ujian kerana sudah serik disaman oleh polis kerana menunggang motosikal tanpa lesen.
Beliau adalah warga emas yang lulus ujian bagi mendapatkan lesen menunggang motosikal selepas dapat melakukan pusingan lapan, meniti di garis lurus dan melakukan brek kecemasan dengan sempurna.

"Saya gembira dapat lesen dan kini dapatlah hantar cucu ke sekolah dan jalan tanpa bimbang," katanya kepada pemberita selepas menerima lesen itu pada majlis penutup Program Satu Komuniti Satu JPJ di Sekolah Kebangsaan Sri Neting, dekat sini, hari ini.

Majlis penutupan itu dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Abdul Rahim Bakri. - BERNAMA

p/s:
Warga tua juga yang masih tebal nilai2nya kan..
No offence..ada juga generasi sekarang yang masih mengamalkan nilai murni.
Tapi boleh kira betul x..hhhheh
Hoping to be a better person bah FA ni...
Oh.. by the way.. apa pendapat anda mengenai motorsikal ni?


Ngeee...

7 comments:

Ola said...

kalo cucu dia x hargai tu datuk dia nanti, ntah la kn..huhuhu

motor yg dlm gmbr tu, pling manang..hahaha

sweetandspicy said...

kasian tu datuk.. terharu dgr ni cerita.. wuwu..

Fatma Diyana MB. said...

sayunya, rasa. huu. btw, sedapnya nampak motosikal tu. haha.

Adam said...

2011 Internet MOney Making Secrets Revealed..

All the secrets that business's dont want you to know.

Step by step guide to making money online.

www.travelsecrets.ws

beaty said...

murni juga hati tu datuk kan FA..deii terharu sa ni baca...

CIK TOM said...

sedih baca entry ni..sanggup datuk tue amik lesen motor semata2 nak hantar cucunya ke sekolah..

Ellen said...

so sweet...terharunya kalo ada datuk cam tu kan..demi cucu tersayang ni...berapa kerat ja orang macam ni kan...